رونق گردشگری اولویت نخست توسعه پایدار مناطق آزاد است
25 دی 1395
رونق گردشگری اولویت نخست توسعه پایدار مناطق آزاد است

به گزارش ایرنا علیرضا رحیمی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری نشست علمی پژوهشی 'استاندارد سازی مضیف بومی' در آبادان، از صنعت گردشگری به عنوان محور اصلی توسعه مناطق آزاد در سند راهبردی این مناطق یاد کرد.
وی افزود:تمامی ۱۱ منطقه آزاد کشور دارای هسته توسعه است و 'گردشگری' از محورهای اصلی است، لذا برای هر منطقه مزیت های موجود توسعه پایدار احصا شده و پروژه های بارزی نیز برای هر کدام به طور مجزا تعریف شده است.
رحیمی دوره حداکثر ۵ ساله را زمان تعریف شده برای انجام پروژه های گردشگری در مناطق آزاد عنوان کرد و افزود:هرکدام از مناطق آزاد، نسبت به بازارهای پیرامونی خود مزیت هایی دارند، مناطق ازاد تجاری واقع در نوار شمالی کشور با حوزه های قفقاز، ترکیه و کشورهای حاشیه خزر و غیره و مناطق جنوبی نظیر چابهار با کشورهایی همچون پاکستان و عمان و غیره در ارتباط است و برای هرکدام از مناطق نیز به اقتضای اقلیم و شرایط منطقه ای، اهداف مشخص تبیین شده است.
 مدیر گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور در ادامه سخنانش با تشریح مزیت های منحصر به فرد توسعه گردشگری در مناطق آزاد، افزود:در ارس کلیسای سن استفانوس مقدس را داریم که پایگاه جهانی دارد، چابهار دارای سواحل و دریایی با ویژگی های خاص است و برای منطقه آزاد اروند نیز بهره مندی از بازار عراق مورد نظر است.
** لزوم بهره مندی منطقه آزاد اروند از ظرفیت های توسعه ای درون منطقه ای
مدیر گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور در ادامه سخنانش با تاکید بر استفاده منطقه آزاد اروند از ظرفیت های توسعه ای درون منطقه ای، افزود:منطقه آزاد اروند داشته های فراوان دارد و اگر این داشته ها را به کار گیرد، هم برای سالهای متمادی آینده پروژه و برنامه دارد و هم از لحاظ اقتصادی می تواند برای منطقه سود آور باشد.
رحیمی افزود:در طرح های جامعی که در حال تهیه و تدوین برای مناطق آزاد از جمله اروند هستیم با آینده نگری ۱۰ تا ۱۵ ساله در موضوع گردشگری نیز کار می کنیم.
وی تاکید بر استفاده از مزیت های منطقه ای برای توسعه پایدار منطقه آزاد اروند، ادامه داد:بر این اساس، پروژه هایی اجرایی می شود که بتواند در حوزه گردشگری منافع اقتصادی و اجتماعی منطقه را تامین کند.
رحیمی تصریح کرد:در استفاده از گردشگری صنعتی به لحاظ وجود صنایع نفت و بحث بازار عراق این چند مزیت اصلی در منطقه آزاد اروند در حال پیگیری است که استراتژی ها، اهداف و پروژه های مربوطه نیز تعریف می شود که یکی از آنها که امروز شاهد آن هستیم موضوع استفاده از مضیف های بومی منطقه است که در واقع در به روز رسانی آن هستیم تا از این پتانسیل و درون مایه های فرهنگی اجتماعی منطقه بتوانیم بهره برداری کرده و آن را در مدار گردشگری منطقه وارد کنیم.
نشست علمی و پژوهشی 'استاندارسازی مضیف بومی' با حضور مشاور گردشگری دبیر عالی مناطق آزاد کشور، مدیر گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند و فعالان و صنعتگران ساخت 'مضیف ' در سالن اجتماعات موزه هنرهای معاصر آبادان برگزار شد.
مضیف در میان مردمان عرب از احترام و جایگاه خاصی برخوردار است به گونه ای که این مکان همانند مکان های مقدس داری آداب خود است.
مضیف، سازه ای است که از یک نوع مواد و آن هم نی ساخته می شود تا حدی که حتی ستون های مضیف را نیز با هر نوع بند دیگری نمی توان بست زیرا پس از مدتی باز خواهد شد.
به عبارتی حتی بندهای استفاده شده در مضیف هم باید از نی باشد.
در ورودی مضیف هنگام ساخت باید رو به قبله باشد و ارتفاع در ورودی آن باید ارتفاع کمی داشته باشد و این هم به خاطر اینکه فردی که قصد ورود به مضیف را دارد در برابر کسانی که داخل نشسته اند خود را به نشانه احترام و ادب خم کرده و سپس وارد شود و از اولین شخصی که در کنار ورودی نشسته شروع به سلام و روبوسی می کند و سپس جایی برای نشستن خود تعیین می کند.
پس از نشستن، حاضران شروع به وقت بخیر و خوش آمدگویی به شخص تازه وارد می کنند و پس از آن ساقی مضیف به شخص تازه وارد قهوه تعارف می کند که قهوه خوری در میان مردمان عرب نیز آداب و آیین خاص خود را دارد.

login